Ninoofsesteenweg 240
1700 Dilbeek
tel: 02-899.03.09

Maak nu een afspraak

PRK

PRK (fotorefractieve keratectomie)

Hoe verloopt de behandeling bij PRK?

  • Stap 1: Eerst wordt het oog verdoofd via druppels.
  • Stap 2: Vervolgens wordt de buitenste laag (het epitheel) van het hoornvlies verwijderd. Dit laagje omvat slechts 10% van de dikte van het hoornvlies.
  • Stap 3: In deze stappen worden Excimer-laserstralen op het stroma (laag in hoornvlies) gericht. Deze laserstralen verwijderen (verdampen) dunne laagjes weefsel volgens een berekend patroon, zodat de gewenste kromming van het hoornvlies wordt bekomen. Aldus verkrijgt men de gewenste aanpassing van de brilsterkte.

Na de behandeling wordt een contactlens op het oog geplaatst zodat het epitheel kan teruggroeien. De contactlens blijft de eerste paar dagen en nachten zitten.

Het is belangrijk dat de patiënt beseft dat er in de post-operatieve periode van 3 dagen pijn zal optreden. Dit is normaal en maakt deel uit van het genezingsproces. Ook zal het zicht de eerste dagen niet goed zijn. Na één week zal de patiënt ongeveer 80% van het zicht terughebben. Om de volle 100% te recupereren kan het soms 2 à 3 weken duren. Ook kan het gezichtsvermogen gedurende de eerste weken wisselend zijn. Afhankelijk van uw werkzaamheden kunt u na enkele dagen tot een week uw werk opnieuw hervatten. Nadeel van deze behandeling is dat de patiënt pijn ervaart na de behandeling en dat het zicht pas na 2 à 3 weken stabiliseert.