Ninoofsesteenweg 240
1700 Dilbeek
tel: 02-899.03.09

Maak nu een afspraak

Multifocale implantlens

 

  • Bifocale lens 

VERTE EN DICHTBIJ ZICHT ZONDER BRIL

Patiënten die geen bril meer wensen te dragen na de operatie kunnen voor deze optie kiezen. Deze lens geeft een goed zicht van ver zonder bril en een redelijk grote onafhankelijkheid van de leesbril. De patiënt kan taken zoals lezen, eten en tablet-gebruik uitvoeren zonder bril. Gedetailleerde taken van dichtbij zullen echter steeds een leesbril vereisen. Deze lens is niet terugbetaald door het RIZIV en zal dus een meerprijs met zich meebrengen.

  • Multifocale lens

95% VAN DE TAKEN GEBEUREN ZONDER BRIL

Het gaat hier over een nieuw type lens met een revolutionaire techniek. Niet alleen het verte en het dichtbij zicht is mogelijk zonder bril. Ook het intermediate (computerzicht) is mogelijk zonder bril. Deze lens zal de accommodatie van de natuurlijke lens nabootsen door de creatie van 3 verschillende brandpunten.
De patiënt zal dus brilvrij zijn. Er is echter een verlies van contrast wat soms als negatief ervaren kan worden door de patiënt. Er zal steeds een uitgebreid onderzoek moeten gebeuren om te bepalen of u in aanmerking komt voor deze lens. Er is geen terugbetaling voorzien door het RIZIV voor deze lens, waardoor er hier een belangrijke meerprijs is. In sommige gevallen is er een laser behandeling nodig om het zicht te verfijnen. Ook hier is geen terugbetaling voorzien.