Ninoofsesteenweg 240
1700 Dilbeek
tel: 02-899.03.09

Maak nu een afspraak

Femtolasik

Femto-Lasik

De FEMTO-LASIK-methode is de techniek waarbij een flinterdun flapje in het hoornvlies wordt gemaakt. In het geval van een klassieke LASEK (PRK) wordt dit flapje met een zeer scherp automatisch mesje gemaakt. Bij een Femto-LASIK zal het flapje via een aparte laser (FEMTO) gemaakt worden. Deze Femto techniek is veel preciezer dan de klassieke lasek techniek met het automatisch mesje. Het is dus veel veiliger voor het oog.

  • Stap 1 : Via de Femtolaser wordt een flap gecreëerd.
  • Stap 2 : Het flapje blijft aan één kant vastzitten en wordt opengeklapt.
  • Stap 3: De laserstralen verwijderen (verdampen) dunne laagjes weefsel volgens een berekend patroon, zodat de gewenste kromming van het hoornvlies wordt bekomen.
  • Stap 4: Het flapje wordt opnieuw op zijn plaats gelegd zodat de behandelde zone volledig bedekt is door hoornvliesweefsel.

Het voordeel van deze behandeling is dat minder pijnlijk ten opzichte van een klassieke LASEK (PRK) en het zicht reeds na één dag goed is. U kan dus na een paar dagen uw activiteiten hernemen. Of u in aanmerking komt voor één van deze behandelingen wordt tijdens het vooronderzoek nader onderzocht. Afhankelijk van o.a. de bouw van het oog wordt gekeken welke behandeltechniek in uw situatie het beste resultaat geeft en het beste aansluit bij uw persoonlijke specifieke situatie.