Ninoofsesteenweg 240
1700 Dilbeek
tel: 02-899.03.09

Maak nu een afspraak

Type implantlenzen

4 Types implantlenzen

De sterkte van de bril na de operatie hangt af van de sterkte van de implant lens.

Optie 1: Monofocale lens

VERTE ZICHT ZONDER BRIL + LEESBRIL

Over het algemeen kiest men voor een goed zicht van ver. Aangezien de lens echter slechts één focuspunt heeft, is het niet mogelijk om goed van ver en van dicht te zien zonder bril. De patiënt kan met deze lens goed zien van ver en kan zijn dagelijkse activiteiten doen zonder bril. Elke taak van dichtbij, zoals lezen en eten zal moeten gebeuren met een leesbril.

Optie 2: Monofocale lens: MONOVISIE

DOMINANT OOG VAN VER + GEDOMINEERD OOG VAN DICHT (1 oog lezen, 1 oog verzien)

Deze optie laat de patiënt een grotere bril-onafhankelijkheid toe. Bij precieze taken zoals kleine letters lezen zal de patiënt nog steeds een leesbril nodig hebben. Deze optie moet steeds getest worden thuis met contactlenzen aangezien deze werkwijze niet voor elke patiënt geschikt is.

Optie 3: Bifocale lens:

VERTE EN DICHTBIJ ZICHT ZONDER BRIL

Patiënten die geen bril meer wensen te dragen na de operatie kunnen voor deze optie kiezen. Deze lens geeft een goed zicht van ver zonder bril en een redelijk grote onafhankelijkheid van de leesbril. De patiënt kan taken zoals lezen, eten en tablet-gebruik uitvoeren zonder bril. Gedetailleerde taken van dichtbij zullen echter steeds een leesbril vereisen. Deze lens is niet terugbetaald door het RIZIV en zal dus een meerprijs met zich meebrengen.

Optie 4: Multifocale lens

95 %VAN DE TAKEN GEBEUREN ZONDER BRIL

Het gaat hier over een nieuw type lens met een revolutionaire techniek. Niet enkel het verte en het dichtbij zicht zijn mogelijk zonder bril. Ook het intermediate (computerzicht) is mogelijk zonder bril. Deze lens zal de accommodatie van de natuurlijke lens nabootsen door de creatie van 3 verschillende brandpunten. De patiënt zal dus brilvrij zijn. Er is echter een verlies van contrast wat soms als negatief ervaren kan worden door de patiënt. Er zal steeds een uitgebreid onderzoek moeten gebeuren om te bepalen of u in aanmerking komt voor deze lens. Er is geen terugbetaling voorzien door het RIZIV voor deze lens, waardoor er hier een belangrijke meerprijs is. In sommige gevallen is er een laserbehandeling nodig om het zicht te verfijnen. Ook hier  wordt geen terugbetaling voorzien.